Doroteia Színjátszó csoport

Elhívásunk története

1991-ben kaptam egy dalt az Úrtól, ami köré később, 1998-ban egy színdarab kerekedett, „A becsület ára” címmel. Mivel színpadra akartuk vinni a darabot, és ehhez támogatókra volt szükségünk, létrehoztunk egy alapítványt.Így született meg a DOROTEIA. (Görög eredetű szó) A „Doroteia” név jelentése = Isten ajándéka.
A tehetség Istentől való ajándék.A pontos nevünk Doroteia Fiatal Tehetségekért Alapítvány (Röviden: Doroteia Alapítvány) Alapítása Az Alapítvány 2001-ben jött létre, hivatalosan 2002-ben történt meg a bírósági bejegyzése.
A DOROTEIA Fiatal Tehetségekért Alapítvány a nyíregyházi SHALOM Bibliai Gyülekezetek szerves része. Keresztény, művészeti szervezetként a leginkább veszélyeztetett korosztályt kívánja elérni.


Az alapítvány célja

A művészetek különböző ágaival lehetőséget biztosítsunk a tehetséges fiatalok kibontakoztatására. Azokat kívánjuk felkarolni, akiknek szociális, anyagi helyzetük vagy származásuk nem teszi lehetővé tehetségük kamatoztatását.

Mottónk „Ha aranyat találsz, hozd a felszínre, nehogy kővé váljon!”(N. Kimpián)

Foglalkoztatási területeink: színjátszás-ének-patomimcsoport-tánc ! Helyszín Nyíregyháza, Színház utca 24. Minden szombaton: 12:30-18:00 Alapítvány vezetője: Németh Lívia

Ha szeretnél csatlakozni egy fiatal, lendületes csapatba és tehetségedet megmutatni a világnak, írj nekünk: livorah68@gmail.com

Doroteia Színi Tanoda Alapítvány